Mimpi Bantal


Tafsir Mimpi Bantal

Mimpi berkait rapat dengan tidur. Tidur pula ada kaitannya dengan bantal, kerna lazimnya kita tidur merebahkan kepala di atas bantal (ataupun ada juga yang sekadar berbantalkan lengan). Bantal dikatakan lambang keakraban.

Adapun menurut pandangan orang-orang lama, seseorang yang mimpi tentang bantal ataupun mimpi membuat bantal, ianya membawa alamat kemungkinan si pemimpi akan beroleh sahabat atau rakan-rakan yang serasi dengan dirinya.

Dikatakan pula, sekiranya seorang yang masih bujang bermimpi sedemikian, kemungkinan ia memberi erti dia akan mendapat pasangan hidup dari kalangan orang berada.

Sekiranya bermimpi tidur atas bantal yang cukup lembut pula, itu adalah cerminan kehidupannya kini sangat senang dan bahagia.

rahsia mimpi:

mimpi bantal . tafsir mimpi bantal . arti mimpi bantal . mimpi diberi bantal . mimpi membawa bantal . mimpi tentang bantal . tafsir mimpi membawa bantal .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>